Door mijn dansopleiding had ik wel een vorm van lichaamsbewustzijn, maar echt luisteren naar m'n lichaam ontwikkelde zich door het beoefenen van yoga. Yoga kwam rond 2000 op mijn pad en sindsdien is het altijd in mijn leven geweest. Yoga heeft me ondersteund in de verschillende fases van mijn leven en blijft me eindeloos boeien.

In 2008 deed ik mijn eerste yoga teacher training en startte met lesgeven. In 2019 startte ik met de Yoga Therapy opleiding aan de The Yoga Therapy Institute. Een waardevolle verdieping om op therapeutische wijze met en via het lichaam te werken om lichamelijke en mentale klachten te verlichten en gezondheid en welzijn te verbeteren. En om de biomedische systemen in het lichaam beter te begrijpen en toe te passen in de persoonlijke 1-op-1 sessies. Ik heb de 500-hr Yoga Therapy Diploma Course behaald, een van de meest grondige opleidingen die je op het gebied van Yoga Therapy kunt doen, maar studeer door voor het internationaal erkende IAYT-gecertificeerde 800-hr Yoga Therapy Diploma.

Yoga en Yoga Therapy zijn groeiende vakgebieden waarin ik me wil blijven ontwikkelen, leren en groeien om mijn studenten en cliënten veilig en onderlegd te kunnen begeleiden in hun welzijn.

Ik werk samen met andere therapeuten en deskundigen zoals psychotherapeuten en psychologen, voedingsdeskundigen, ayurvedisch counselors, shiatsu-therapeuten en osteopaten. Soms verwijs ik -uiteraard in overleg- naar hen door.

Naast de Yoga Therapy sessies en lessen die ik geef schrijf ik soms over welzijn en gezondheid voor Yoga Magazine, Harper's Bazaar en Libelle Gezond.

 

Opleidingen

2005-2007 Zen Shiatsu Opleiding, Amsterdam

2008 Yoga Teacher Training 200hr (door Johan Noorloos en Marcel van de Vis), Amsterdam

2012 Vipassana meditatie retreat, België 

2017 Ashtanga Path @ Delight Yoga (door Claudia Pradella en Eva Ugolini), Amsterdam

2019 The Yoga Therapy Institute, Amstelveen

& door de jaren heen diverse workshops, retreats, online modules en intervisies van vele inspirerende leraren: Richard Freeman, Mary Taylor, Eddie Stern, Petri Räisänen, Sarah Powers, Montserrat G. Mukherjee, Caroline Kila, Marleen Jansen.

 

Op maandagen bied ik yoga therapy sessies aan bij AAYA Personal Health Clinic

Naast 1-op-1 sessies geef ik les bij Yoga Circle en Back in Balans